Orbán kormány és a nem fizető albérlők rejtélyes világa.

Az illiberális bérlő

Az illiberális bérlő

Egy hónapos albérlet, több százezer forint kár (Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság)

2017. március 09. - illiberalisberlo

Egy hónapos albérlet, több százezer forint kár

Pétfürdői lakást bérlő 26 éves férfi több százezer forint kárt okozott a tulajdonosnak és még bosszúval is fenyegette amiért feljelentést tett a rendőrségen.

A rendelkezésre álló adatok szerint Pétfürdői lakását adta ki egy helyi lakos egy férfinak. A szerződésük szerint P. Zs. csupán egy hónapra bérelte ki az ingatlant. A bérlő 2013. május 7-én beköltözött, de a bérleti díjat és a rezsiköltségeket csak részben fizette ki. A szerződés megszegése miatt a tulajdonos felszólította, hogy költözzön ki a lakásból, de ő ennek csak 2013. június 30-án tett eleget.  Kiköltözésekor magával vitte a lakás tulajdonosának szekrénysorát, mosógépét, konyhai felszereléseit, dísztárgyait több százezer forint értékben.

A bérbeadó feljelentést tett a lopás miatt. A rendőrség a nyomozás során házkutatást tartott P. Zs. új lakcímén, és az elvitt tárgyak többségét le is foglalta. A férfit felháborította a sértett feljelentése, ezért őt és hozzátartozóit is azzal fenyegette meg, hogy bosszút áll rajtuk.

Az időközben megüresedett bérlemény átvizsgálásakor derült fény arra is, hogy az albérlő az ottléte alatt, a szolgáltató által kikapcsolt villanyóráról a biztosító plombát eltávolította és jogellenesen fogyasztotta tovább az áramot. Ezen kívül a fürdőszoba gipszkarton falát szándékosan beszakította, a harmonika ajtaját letépte.

A nyomozás során adatok merültek fel arra, hogy a 26 éves férfi társával B.T.  34 éves várpalotai lakossal ismerőseikkel Ajkán, Veszprémben, Székesfehérváron mobiltelefonokat vásároltattak, azzal az ígérettel, hogy a készülékek részleteit és a beszélgetések díjait majd ők fizetik. Ismerőseik nevében öt nagy értékű készüléket vásároltak, amelynek költségeit nem fizették több mint másfél millió forintos kárt okozva.

A Várpalotai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást befejezte. A keletkezett iratokat lopás bűntett, lopás, rongálás, zaklatás vétségek és csalás bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal a Veszprémi Járási Ügyészségnek küldte meg. 

A cikk eredetileg a police.hu weboldaon jelent meg.

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/egy-honapos-alberlet-tobb-szazezer-forint-kar

A bejegyzés trackback címe:

https://illiberalisberlo.blog.hu/api/trackback/id/tr8812298823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása