Orbán kormány és a nem fizető albérlők rejtélyes világa.

Az illiberális bérlő

Az illiberális bérlő

Ha a kormány kedvenceinek jut, jusson a fiataloknak is olcsó albérlet a Várnegyedben

2019. április 09. - illiberalisberlo

Ha a kormány kedvenceinek jut, jusson a fiataloknak is olcsó albérlet a Várnegyedben

Stummer

an annak valami bája, hogy miközben a Nemzeti Együttműködés Rendszerének fejesei potom pénzért felköltöznek Orbán Viktor új székhelyének szomszédságába a budai Várnegyedbe, addig a pórnép egyre növekvő albérletárak mellett próbál egyszobás lyukakban megélni a fővárosban.

Nem Bayer Zsolt volt ugyanis az első NER ember, akiről kiderült, hogy az első kerületben meglehetősen alacsony összegért jutott önkormányzati lakáshoz.

Februárban a korábbi fideszes képviselőről, jelenleg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal vezetőjéről, Dorkota Lajosról derült ki, hogy úgy bérel egy 153 millió forintot érő, a Halászbástyához közeli 101 négyzetméteres laskást 42 ezer forintért, hogy még ezt az összeget is az állami vállalat fizeti helyette.

Aztán jött Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki a Mátyás-templom szomszédságában, néhány száz méterre Bayer Zsolttól hasonlóan 30 ezer forintos összegért bérel egy olyan önkormányzati ingatlant, amihez hasonlókat piaci alapon 350 ezer forintos bérleti díjjért kínálnak kiadásra. Ebben az utcában a saját maga által vezetett kerülettől jutott önkormányzati lakáshoz az I. kerület polgármestere, Nagy Gábor Tamás is, akinek még a szülei is önkormányzati lakást szereztek a Várban, valamint számos a Fideszhez közeli fontos ember, köztük Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg vagy a Semjén Zsoltot kitüntető Safari Club elnöke.

bayer
Ebben az épületben bérli lakását Bayer Zsolt.

"Szokjanak le végre arról, hogy mindenkit baszogatnak, aki merészel a várban lakást szerezni magának ilyen módon. Ha ennyire idegesíti magukat, hogy fideszes is lakhat a várban, talán kezdeményezzék, hogy törvény mondja ki, aki kormánypárti, nem lakhat a várban, legfeljebb, ha tízszer-százszor annyi bérleti díjat fizet, mint bárki más."

-így reagált a kormánypárti megmondóember, mikor a 24.hu arról érdeklődött, hogyan sikerült ilyen nyomott áron hozzájutnia az ingatlanhoz.

A jobbikos Stummer János ezen felbuzdulva be is nyújtott a parlament elé egy határozati javaslatot, miszerint megtiltaná, hogy a Várnegyedben önkormányzati bérlakáshoz jussanak a Fidesz-párttagok, másrészről, ha valaki korábban ilyen lakáshoz jutott - mivel szerzett jogot nem lehet korlátozni - a lakás bérleti díja a szokásos piaci árhoz képest a továbbiakban tízszeres árban kerüljön megállapításra.

stumi

A jobbikos politikus kedden délután a párt ifjúsági tagozatának kíséretében jelent meg az I. kerületi önkormányzatnál, hogy választ kapjanak arra, hogyan lehetséges, hogy míg

„a budapesti fiatalok 150-200 ezer forintokat költenek albérletre, addig a jó fizetéssel élő pártembereknek ennek a töredékét kell csak lakhatásra fordítaniuk.”

Stummer János szerint egészen elképesztő, hogy míg Bayer Zsolt 31 ezer forintért bérel egy 49 négyzetméteres lakást a várnegyedben, addig bárki másnak egy ugyanekkora nyolcadik kerületi lakás 130-170 ezer forintjába kerül.

 

 

A fiatalok lakásbérleti kérelmekkel érkeztek, amit vagy egy hivatalnoknak vagy a polgármesternek kívántak leadni, ám hamar útjukat állták, már az épület bejáratánál feltartóztatta őket egy biztonsági őr, aki nem túl barátságosan csapta be a sajtó előtt az ajtót, mikor a két politikusnak végül sikerült bejutnia az ügyfélszolgálatra. Mindeközben a három órára meghirdetett első információink szerint a polgármester, későbbi tájékoztatás szerint az önkormányzat sajtófőnöke által tartandó sajtótájékoztatót elhalasztották, így elkerülve, hogy az ellenzéki csapat felelősségre vonhassa vagy akár csak kérdezhesse őket az ügyben.

„Olyan fiatalok írtak kérelmet, akik nehéz anyagi helyzetük, esetleg egyetemi tanulmányaik mellett dolgozni kénytelenek és az elszabadult albérletárak miatt hónapról hónapra nehezebb a megélhetésük. Vannak olyanok, akik közösen bérelnek lakást és egy szobáért is 50-60 ezer forintot kénytelenek fizetni”

-mondta el Keresztesy Gergő a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke, aki a kérelmek mellett a fiatalok üzeneteivel érkezett, amit kifüggesztettek az önkormányzat kapujára.

stumi
A Budavári Önkormányzat által feltűnően olcsón osztogatott bérlakások ügyében hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt már két éve rendelt el nyomozást a IX. kerületi Ügyészség. A rendőrség először lesöpörte az ügyben érkezett feljelentéseket arra hivatkozva, hogy nem történt bűncselekmény, ám az ügyészség felülbírálta a nyomozókat és kötelezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztályát, hogy vizsgálja ki az ügyet. Az eljárás azóta is folyik.
A cikk eredetileg a merce.hu oldalon jelent meg.
https://merce.hu/2019/04/02/bayer-zsolt-is-budavari-onkormanyzati-lakasba-koltozott/

A bejegyzés trackback címe:

https://illiberalisberlo.blog.hu/api/trackback/id/tr7514742863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása