Orbán kormány és a nem fizető albérlők rejtélyes világa.

Az illiberális bérlő

Az illiberális bérlő

Megnyílik-e újra a Zöldfa Kecskeméten?

2019. június 18. - illiberalisberlo
Ez a kérdés, és ha a tulajdonosán, a legendás Gonda Józsefen múlna, akkor azonnal rávághatnánk, természetesen megnyit a Zöldfa, mert egyetlen Kecskemétinek sincsenek rossz emlékei a hangulatos kisvendéglőről.
Gonda József

 

A Nagykőrösi utca állomás felöli végén lévő vendéglátóhely helyzete azonban jelenleg meglehetősen kusza és enyhén fogalmazva is viharvert.

A nyolcvanöt éves Gonda József, egykori önkormányzati képviselő ugyanis évekkel ez előtt bérbe adta, és a határozott idejű szerződés múlt év december 31-ével lejárt. Január 29-én kedden jött össze nagy nehezen az átadás átvétel procedúrája, de a bérlő nem jött el, hanem a meghatalmazottja, aki az elmúlt időszakban használta az ingatlant, igaz, már csak irodaként, vendéglátás nem zajlott benne.

Gonda urat siralmas látvány fogadta, az ingatlan állaga sokat romlott, de az egykori bútorzat megmaradt. A konyhafelszerelései viszont mind eltűntek, így egyelőre képtelenség megnyitni az egykori éttermet.

- Sajnos a jog nem az én oldalamon áll - mondta a Hírösvénynek Gonda József,  mert mivel nem fizették a bérleti díjat és minden bérleti számlámat megkifogásolták, birtokvédelmet kértem az önkormányzattól, de nem kaptam meg, mert az is a nemfizető bérlőt illette meg, így meg kellett várnom a szerződés lejárati idejét, miközben az egykori éttermemet teljesen tönkre tették. Hozzátette: a panaszaimra azt a választ kaptam, hogy forduljak bírósághoz, de természetesen azt nem mondják, hogy akkor segítenek befizetni az illetéket is, hiszen minden egyes követelésnek ez az első lépése.

 

Ráadásul Gonda úr jogi helyzete sem túl rózsás. Amikor először kiadta az egykori éttermét gondos leltár készült az ingóságokról, a vendéglő jól működött, majd bérlőváltás történt. Ez utóbbi esetben azonban már nem készült tételes ingóleltár - és az nem is jogfolytonos - , mert abban az időben Gonda úr sokat betegeskedett, hosszú időt töltött kórházban. Az új bérlő pedig leharcolta rendesen a vendéglőt. 

Az eltűnt ingóságok okán így  csekély sikerrel perelhetne Gonda úr, viszont a bérleti szerződés kimondja az állagmegóvás kötelezettségét a bérlő részére, az pedig egyértelműen elmaradt, nyilvánvaló a falak, a mennyezet állapotán. Kérdés, megéri e neki ezért évekig pereskednie, szakértőt fogadnia.

Az átadás átvételen ott voltak Gonda József barátai, egykori képviselőtársai, akik azt tanácsolták, lépjen túl ezen, örüljön, hogy ismét nála a Zöldfa Vendéglő kulcsa. Sikari Kovács Béla, építészmérnök, a Kecskeméti Lokálpatrióták Egyesületének elnöke azt mondta: azon igyekezz Józsikám, hogy mihamarabb duruzsoljon a kályha a vendéglőben és melegítsen a tűzhely a konyhában!

Azon leszek — vágta rá Gonda József.

Így legyen!
A cikk eredetileg a hirosveny.hu oldalon jelent meg.
https://www.hirosveny.hu/hirek/megnyilik-e-ujra-zoldfa-kecskemeten
Megj: Szokás szerint itt is egy nyugdíjas bácsi az áldozat.

A bejegyzés trackback címe:

https://illiberalisberlo.blog.hu/api/trackback/id/tr5114742827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása