Orbán kormány és a nem fizető albérlők rejtélyes világa.

Az illiberális bérlő

Megnyílik-e újra a Zöldfa Kecskeméten?

2019. június 18. - illiberalisberlo
Ez a kérdés, és ha a tulajdonosán, a legendás Gonda Józsefen múlna, akkor azonnal rávághatnánk, természetesen megnyit a Zöldfa, mert egyetlen Kecskemétinek sincsenek rossz emlékei a hangulatos kisvendéglőről.
Gonda József

 

A Nagykőrösi utca állomás felöli végén lévő vendéglátóhely helyzete azonban jelenleg meglehetősen kusza és enyhén fogalmazva is viharvert.

A nyolcvanöt éves Gonda József, egykori önkormányzati képviselő ugyanis évekkel ez előtt bérbe adta, és a határozott idejű szerződés múlt év december 31-ével lejárt. Január 29-én kedden jött össze nagy nehezen az átadás átvétel procedúrája, de a bérlő nem jött el, hanem a meghatalmazottja, aki az elmúlt időszakban használta az ingatlant, igaz, már csak irodaként, vendéglátás nem zajlott benne.

Gonda urat siralmas látvány fogadta, az ingatlan állaga sokat romlott, de az egykori bútorzat megmaradt. A konyhafelszerelései viszont mind eltűntek, így egyelőre képtelenség megnyitni az egykori éttermet.

- Sajnos a jog nem az én oldalamon áll - mondta a Hírösvénynek Gonda József,  mert mivel nem fizették a bérleti díjat és minden bérleti számlámat megkifogásolták, birtokvédelmet kértem az önkormányzattól, de nem kaptam meg, mert az is a nemfizető bérlőt illette meg, így meg kellett várnom a szerződés lejárati idejét, miközben az egykori éttermemet teljesen tönkre tették. Hozzátette: a panaszaimra azt a választ kaptam, hogy forduljak bírósághoz, de természetesen azt nem mondják, hogy akkor segítenek befizetni az illetéket is, hiszen minden egyes követelésnek ez az első lépése.

 

Ráadásul Gonda úr jogi helyzete sem túl rózsás. Amikor először kiadta az egykori éttermét gondos leltár készült az ingóságokról, a vendéglő jól működött, majd bérlőváltás történt. Ez utóbbi esetben azonban már nem készült tételes ingóleltár - és az nem is jogfolytonos - , mert abban az időben Gonda úr sokat betegeskedett, hosszú időt töltött kórházban. Az új bérlő pedig leharcolta rendesen a vendéglőt. 

Az eltűnt ingóságok okán így  csekély sikerrel perelhetne Gonda úr, viszont a bérleti szerződés kimondja az állagmegóvás kötelezettségét a bérlő részére, az pedig egyértelműen elmaradt, nyilvánvaló a falak, a mennyezet állapotán. Kérdés, megéri e neki ezért évekig pereskednie, szakértőt fogadnia.

Az átadás átvételen ott voltak Gonda József barátai, egykori képviselőtársai, akik azt tanácsolták, lépjen túl ezen, örüljön, hogy ismét nála a Zöldfa Vendéglő kulcsa. Sikari Kovács Béla, építészmérnök, a Kecskeméti Lokálpatrióták Egyesületének elnöke azt mondta: azon igyekezz Józsikám, hogy mihamarabb duruzsoljon a kályha a vendéglőben és melegítsen a tűzhely a konyhában!

Azon leszek — vágta rá Gonda József.

Így legyen!
A cikk eredetileg a hirosveny.hu oldalon jelent meg.
https://www.hirosveny.hu/hirek/megnyilik-e-ujra-zoldfa-kecskemeten
Megj: Szokás szerint itt is egy nyugdíjas bácsi az áldozat.

Együtt ittak, összevesztek, majd megölte főbérlőjét.

 

Együtt italoztak, majd összevesztek - albérlője végezhetett egy 50 éves férfival vasárnap éjjel Kecskeméten. A szomszédok szerint gyakran szólalkoztak össze. A főbérlőt a 64 éves férfi a gyanú szerint egyetlen ütéssel ölte meg. Ezután maga értesítette a rendőröket és beismerő vallomást is tett.

 

 

  

A video eredetileg az rtl klubon volt látható.

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/kecskemet-gyilkossag-foberlo-utotte

 

 

 

 

 

 

Hiába áll üresen a bérelt ingatlan, fizetni kell utána

Sok millió forintjába került egy ingatlan bérlőjének az, hogy nem fogadta el a bérbeadó felmondását és nem adta vissza a helyiséget a tulajdonosának. Az a tény, hogy közben nem használta a helyiséget, csak a bérleti díjat alakította át használati díjjá.
Műemlék épületben bérelt egy területet a vállalkozó, havi nettó 215 ezer forintért. A szerződésben irodai funkció szerepelt, valójában antik dolgokat kívánt ott árusítani a bérlő, ezt viszont a hatóság nem engedélyezte.

A bérlő úgy gondolta, hogy kisebb díjért éri csak meg neki a bérlet, ezt viszont a bérbeadó elutasította. Ezzel a patthelyzettel kezdődik a Bírósági Határozatok Gyűjteményének egyik jogesete.

A bérbe adó a köztük lévő szerződést - a megkötést követően - fél évvel később felmondta, de a bérlő csak három évvel később - amikor végrehajtás indult ellene - hagyta el a helyiséget. Az addigi ottlétért a bérbeadó 27 millió forint használati díjat követelt, amit a bérbe vevő nem akart kifizetni, így lett per a vitájukból.

Az elsőfokú bíróság meg is ítélt 25 millió forint használati díjat. Miután a bérleti szerződés felmondása után a bérlő jogcím nélküli használónak minősült, így nem bérleti, hanem használati díjat kellett volna fizetnie a helyiségért. A bérbeadó viszont nem állított ki erről számlát, így a bérlő nem esett késedelembe, ezért kamatot nem kell fizetnie az elmaradt használati díj után (ezért lett a 27 millió forintból csak 25 millió). A bérlő próbált azzal érvelni, hogy nem nyithatott boltot a helyiségben így neki pont annyi kára keletkezett, amennyit a bérbe adó követel rajta, de ezt a bíróság lesöpörte az asztalról.

A bérbe vevő fellebbezett, de a másodfokú bíróság jogerőssé tette az elsőfokú ítéletet. A bérlő ezt is sérelmesnek találta, felülvizsgálatot kért a Kúriától, amely jóvá hagyta a jogerős ítéletet.

A Kúria az indoklásban kiemelte, hogy ha a bérlő elfogadja a bérbeadó felmondását, megszűnik közöttük a szerződés és nem keletkezik később elszámolási vita. Így viszont jogcím nélküli használóvá vált, akkor is, ha valójában nem használta a helyiséget. "A jogcím nélküli használathoz nem szükséges a dolgot ténylegesen használni, ez a használatra jogosult szabad döntésén múlik. A jogcím nélküli használat megállapításához elegendő annak tényként rögzítése, hogy a bérlő a dolog birtokát nem adta vissza a tulajdonosnak, így továbbra is birtokosnak minősült, a tulajdonos nem rendelkezhetett a dologgal."

A cikk eredetileg a napi.hu oldalon jelent meg.

https://www.napi.hu/ingatlan/hiaba_all_uresen_a_berelt_ingatlan_fizetni_kell_utana.658047.html

Megj: Ez némi jó hír. Kérdés be lehet e majd hajtani.

Videó: A Csapó utcán fogták el a főbérlője bántalmazásával vádolt férfit

Debrecen – A gyanú szerint a vádlott egy vastárggyal többször fejen vágta főbérlőjét, majd amikor a nő a földre esett, megrúgta és egy ruhafogassal többször ismét fejen ütötte. A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérülést szenvede
Videó: A Csapó utcán fogták el a főbérlője bántalmazásával vádolt férfit
© Fotó: police.hu
 

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2018. november 28-án önbíráskodás bűntett elkövetésnek gyanúja miatt indított nyomozást, mivel egy nő arról értesítette a rendőröket, hogy albérlője bántalmazta őt, majd elhagyta a lakást – írja a police.hu.

A járőrök és a nyomozók a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést végeztek, valamint tanúkat hallgattak meg. A bűnügyi osztály munkatársai beazonosították a támadót, és 2018. december 6-án Debrecenben, a Csapó utcában elfogták.

 

A nyomozók előállították a 27 éves férfit a rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

 

Fotó: police.hu

Sz. Gyula a megalapozott gyanú szerint jogos vagy jogosnak vélt tartozás miatt egy vastárggyal többször fejen vágta főbérlőjét, majd amikor a nő a földre esett, megrúgta és egy ruhafogassal többször fejen ütötte. A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérülést szenvede

 

 

A cikk eredetileg a haon.hu oldalon jelent meg.

http://www.haon.hu/video-a-csapo-utcan-fogtak-el-a-foberloje-bantalmazasaval-vadolt-ferfit/4073935

 

Brutális gyilkosság: halálra szúrta főbérlőjét egy férfi Budapesten, majd rágyújtotta a lakást

 

A gyanú szerint megölte főbérlőjét, majd felgyújtotta annak budapesti lakását egy 27 éves férfi.

 

A police.hu közlése szerint hétfő délután értesítették a rendőrséget arról, hogy Budapest VII. kerületében egy István utcai lakás füstöl. A kiérkező tűzoltók az oltási munkálatok közben egy elszenesedett holttestet találtak, valamint a lakás több helyiségében vérre lettek figyelmesek.

A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a rendőrök 20 percen belül elfogták a feltételezett elkövetőt, B. János Norbertet, aki a gyanú szerint a lakásban megszúrta 49 éves főbérlőjét, aki olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy életét vesztette.

A BRFK Életvédelmi Osztályának nyomozói a 27 éves sátoraljaújhelyi B. János Norbertet emberölés bűntettének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, illetve előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Először csak lakástűznek hitték, de kiderült, gyilkosság történt. A gyanú szerint megölte főbérlőjét, majd felgyújtotta annak lakását egy férfi Budapesten hétfő délután. A lángokat oltó tűzoltók vették észre, hogy több helyiségben is vér van, ők találták meg az összeégett holttestet is. A rendőrök 20 perc alatt elfogták az albérlőt, egy 27 éves sátoraljaújhelyi férfit. Azt gyanítják, először megszúrta 49 éves szállásadóját, majd felgyújtotta a szobát. 

 

 

Nem tudta kifizetni a bérleti díjat, ezért gyilkolt. Információink szerint ezt vallotta az a férfi, aki a gyanú szerint leszúrta főbérlőjét, majd felgyújtotta annak lakását Budapesten. A bíróság letartóztatta. Az ügynek egyelőre egy gyanúsítottja van. Még vizsgálják, hogy a három társának van-e köze a gyilkossághoz.

 

A cikk eredetileg a blikk oldalán jelent meg:

http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/halalra-szurta-foberlojet-egy-ferfi-budapesten-ragyujtotta-a-lakast/pel9klg

Videok: RTL klub

Megj:

Lassan oda jutunk, ha egy albérlő több millió forintos tartozást halmoz fel a szolgáltatók felé, szétveri a házadat, valamint több milliós bérleti díj tartozást csinál, akkor a tulajdonos még jól is jár. Legalább nem verték agyon vagy gyilkolták meg. Magántulajdon semmit nem jelent itthon.

 

Ha egy albérlő bejut a lakásodba és ö van birtokon belül, semmit nem tehetsz, már olyan kis nyugdíjassal is találkoztunk aki 4 évig nem juthatott be a saját ingatlanába. Miközben a bérlőnek esze ágában sem volt kiköltözni vagy fizetni a gáz szolgáltatást.

 

 

 

Négymillió forintos kárt okozott a nemfizető albérlő

Botrányos lakásbérléseket, több millió forinttal megkárosított lakástulajdonosokat mutatott be az M1 csatorna Kosár című műsora.

A bérlők nem fizettek, de sokáig kiköltözni sem voltak hajlandóak. Lelakott, koszos, rengeteg tartozással hátrahagyott lakását mutatta be a tulajdonos a Kosár riportjában.

Vannak, akik úgy gondolják, ha ingatlanközvetítőn keresztül adják ki a lakásukat, biztonságban lesz az életük egyik legnagyobb értéke, főleg, ha mindezért még fizetnek is az irodának. Sajnos ez nem mindig van így.


Az apa Angliába ment, a család fizetésképtelenné vált

Az ingatlanközvetítő egy kétgyerekes családot hozott a lakásba, akikről ránézésre úgy tűnt, minden rendben van. Majd az apa Angliába ment dolgozni, és itthagyta az egész családot. ”Nem kaptak semmit a férjtől. A nő egyébként beteg, rákja volt, itthon dolgozott, és nem volt miből megélni, nem volt miből fizetni az albérletet” – meséli a tulajdonos.

Ezzel elkezdődött az 2 és fél éves herce-hurca, ami alatt az anyuka nem tudott fizetni semmit a lakásért.

Nézzünk utána, mit vállal az ingatlanközvetítő

Az ingatlanközvetítő viszont ezzel már nem foglalkozott. Ekkor derült ki a tulajdonos számára, hogy valójában nem igazán tud semmit sem a bérlőiről. Hiába a bérleti szerződés, a bérlő nem mozdult.

Közvetítő és közvetítő között nagy különbségek lehetnek, ezért nézzünk alaposan utána, hogy kivel szerződünk, és annak is, hogy mit vállal a szerződésben az adott ingatlanközvetítő. A legtöbben ugyanis csak azt ígérik, hogy összehozzák egymással a szerződő feleket.

“Nem abból áll egy bérlő megkeresése, hogy földobunk egy hirdetést, 5 képpel, alaprajzzal, és aki jön, az első embernek kiadjuk a lakást” – mondta Rák Edit ingatlan-tanácsadó.

Csökkenthetjük a kockázatot

Vannak olyan lehetőségek, melyekkel lényegesen csökkenthetjük az esélyét, hogy fizetésképtelen, kétes, esetleg csaló albérlőbe fussunk bele.

“Alapvetően van egy nyilatkozatunk, amivel ő hozzájárul ahhoz, hogy személyigazolványt, lakcímkártyát, adókártyát, banki papírokat, olyan dokumentumokat kérjünk el – munkáltatói igazolást vagy fizetési papírt – amivel tudja igazolni azt, hogy ő valóban ki fogja tudni fizetni a bérleti díjat és hosszú távon fogja az ingatlant bérelni” – hangzott el a műsorban.

A tulajdonos fizette a számlákat

A lakástulajdonos sajnálta a családot; több, mint 2 évig türelmes volt, fizette a közüzemi számlákat, hogy ne kapcsoljanak ki semmit és próbált a bérlővel megoldást találni a helyzetre, de sikertelenül.

“Még azt is felajánlottuk, hogy adunk neki pénzt, hogy egy másik lakásra le tudja tenni a kauciót, ami nem szép dolog a következő bérbeadóval, mert a problémát csak átlöktem valaki másnak, de ez sem használt” – nyilatkozta a tulajdonos.

Másfél millió forintos tartozást hagytak hátra

Végül egy albérlet felügyelettel foglalkozó szakmai csapat érte el, hogy a bérlő belássa, nem élhet ingyen más lakásában. ”Nem tudott fizetni, az anyagi körülményei sem tették ezt lehetővé, viszont már 1 millió forinttal tartozott” – nyilatkozta Dajka Zoltán ügyvezető.

A cégnek 5 hónap után sikerült elérnie, hogy a bérlők elhagyják a lakást, másfél millió forintos tartozást hagyva maguk után. A tulajdonos úgy tudja, hogy most a nagyszülőknél élnek. Most még takarítás és festés vár a lakásra, aztán a tulajdonos új, megbízható bérlőt keres. Vannak, akik viszont két évnél is tovább küzdenek a nem fizető bérlőikkel.

A Kosár riportja bemutatott egy több milliós tartozással otthagyott lakást, amit a bérlők teljesen tönkre is tettek

“Mindig kitaláltak valami történetet. A legdurvább az volt, hogy majd a szülei házát eladják, és akkor mindent lerendeznek, csak várjuk meg a vevőt” – meséli Antal Béla ingatlantulajdonos.

Egy házaspár vette ki a lakást két gyerekkel. “Egy ingatlanközvetítő hozta őket, jobban mondva, az albérlő keresett meg engem, és így kötöttük meg egy szerződést. Le volt írva, hogy mikor kell fizetni, hogy kell fizetni, csak hát nem lehet érvényesíteni” – mondta a tulajdonos, aki bízott az ingatlanközvetítőben, így nyugodtan kötött a bérlőkkel szerződést.

Az első néhány hónapot fizették, majd meggondolták magukat, és először egyre kevesebb pénzt, majd végül semmit nem adtak a tulajdonosnak. Viszont elmenni sem akartak, így maradt a tartozás halmozás.

Többen panaszkodtak ingatlanközvetítő cégekre

Más is panaszkodott arra, hogy ingatlanközvetítő cégen keresztül ismerte meg problémás bérlőjét. Szentes Csaba is bízott az irodában, és abban, hogy a közvetítésért kifizetett 420 ezer forintért cserébe megbízható bérlőt ajánlanak neki. A szerződést megkötötték, a bérlő valóban szimpatikus volt, csak egy idő után nem fizetett.

“Egy alkalommal fizetett az illető. Tízhavi bérleti díjjal tartozik és a rezsivel. Értelemszerűen rezsit sem fizetett, viszont kiköltözni sem volt hajlandó, hiába mondtam fel neki” – meséli Szentes Csaba. Szentes Csaba próbált segítséget kérni a ingatlanközvetítőtől is, aki sajnálkozott, de úgy gondolta, hogy emberileg és szakmailag helyesen járt el.

Négymillió forintos kár

Antal Béla először maga szerette volna kitenni a nem fizető bérlőit, de végül erről letett. ”Utánanéztem, hogy mi történik, ha személyesen lerendezzük ezt a dolgot, akkor rájöttem, hogy csak én kerülök vele bajba” – nyilatkozta Antal Béla.

A lakást teljesen tönkretették. Legalább egymillió forint lesz a helyreállítás és ehhez még jön az a hárommillió forint tartozás, amit a család az évek alatt felhalmozott.

A szakember azt mondja, hogy a simlis bérlőknek mindig van naprakész kifogásuk arra, hogy miért nem fizetnek. ”A legújabb standard szöveg mostanában az, hogy a tulajdonos tartozik. Általában nem fizetnek, mert az ágy recseg és ezért 500 ezer forintot kérnek, meg húz az ablaknál a levegő, és azért fizessen a tulajdonos…” – nyilatkozta a szakember.

Nézzünk utána a leendő bérlőnek

Vannak, akik életvitelszerűen élnek úgy, hogy egyik lakásból költöznek a másikba, és semmit nem fizetnek. Rendkívül fontos, hogy mielőtt kiadjuk a lakásunkat, alaposan nézzünk utána a leendő bérlőnek. Ellenőrizzük, hogy tényleg tudja-e hosszú távon fizetni a költségeket. Legyen gyanús, ha a jelentkező ebben nem partner.

 

A cikk eredetileg a hirado.hu weboldalán jelent meg.

http://www.hirado.hu/2017/07/14/botranyos-lakasberlesek-igy-keruljuk-el-a-problemas-alberloket/

Feldarabolta és kukába dobta a főbérlőjét

A 34 éves tatabányai férfit február elején fogták el a Komárom-Esztergom megyei Oroszlányban. A rendőrök akkor azonban még nem tudták, hogy gyilkossal, ráadásul – mint mostanra alapossá vált a gyanú – kettős-, darabolós gyilkossal van dolguk.


A férfi oroszlányi elfogása után számolt be a nyomozóknak arról, hogy február 1-jén meggyilkolta szállásadóját Debrecenben. Az idős férfival, akinek a hajdúsági megyeszékhely Nyíl utcájában lévő lakásában albérlőként lakott, összeveszett. A veszekedés során főbérlőjét a férfi megütötte és többször megrúgta. Az áldozat a bántalmazás során elszenvedett sérüléseibe belehalt. A férfi áldozatának értékeit magához vette, elvitte autóját is, amit aztán áron alul, gyorsan eladott. A gyanúsítottról időközben kiderült, hogy még január 18-án bejelentette a debreceni albérlet szomszédságában élő idős nő eltűnését. A 75 éves asszonyt keresni kezdte a rendőrség, félő volt ugyanis, hogy a főbérlő gyilkosának köze van a nő eltűnéséhez. A gyanú mostanra megalapozottá vált.
A nyomozók kiderítették, hogy a férfi meggyilkolta az asszonyt, majd holttestét hónapokig tartó, aprólékos munkával feldarabolta. A testrészeket Debrecen kukáiban rejtette el a gyanúsított. A meggyilkolt nő testrészei eddig nem kerültek elő.
Forrás: STOP/HavariaPress

 

A cikk eredetileg a .promenad.hu oldalon jelent meg.

http://www.promenad.hu/2010/02/19/feldarabolta-es-kukaba-dobta-a-foberlojet/

 

Pistruiék sok milliós tartozást halmoztak fel

2,6 millió forint bérleti díjhátralékot halmozott fel a Pistruiék BENCZÚR 41 Kft.-je a Híd utca 6. szám alatti nem lakás célú ingatlanban – derült ki abból a közérdekű adatigénylésből, melyet előző cikkünk megírása után adtunk be. Az IKV érdeklődésünkre azt írta, felmondták a bérleti szerződést a céggel a tartozás miatt.

 

A BENCZÚR 41-ben tulajdoni részt birtokló P.T.C. Plus Kft-ben korábban vezető tisztséget töltött be a jelenleg házi őrizetben lévő Pistrui László, csődbüntettért letöltendő börtönbüntetésre ítélt Szeviép-vezér, valamint fia, Pistrui László Bence a BENCZÚR 41 tulajdonosa.

 

Úgy tűnik tehát, hogy a Pistrui-családnak a helyiség bérleti díjára nem futotta, csak igen egzotikus utakra.

 

 

Ebben a házban bérel irodát a Benczúr 41. Fotó: Kovács Ferenc

Havi 205 ezer is sok volt – az IKV elaludt

 

Az már az előző közérdekű adatigénylésünkben is szerepelt, hogy a BENCZÚR 41-gyel kötött szerződés megszűnt. Ebben viszont azt írta az önkormányzati cég, hogy

 

február 12-én adták át az ingatlant, azaz pont egy nappal azt megelőzően, hogy érdeklődésünkre válaszoltak volna.

 

A birtokunkba jutott dokumentumok szerint a cégnek 205 ezer forint bérleti díjat kellett volna fizetnie havonta, tehát nagyjából az éves bérleti díjjal tartozik a cég az IKV-nak.

A szerződés szerint a tartozás a polgári törvénykönyvben meghatározott mértékben emelkedett a késedelmi kamattal. Azonban a szerződés értelemszerűen azt is tartalmazza, hogy amennyiben a BENCZÚR 41 nem fizeti a bérleti díjat, a bérbeadó felbonthatja a szerződést a jogszabályok szerint.

 

A több milliós hátralékot felhalmozó Pistrui céggel azonban csak közel egy év után bontott szerződést az önkormányzati társaság.

Kérdéses, hogy miért várt eddig a városi cég, miért aludtak el? Miért hagyták, hogy Pistruiék vállalkozása 2,6 milliós tartozást halmozzon fel, azaz miért nem léptek előbb? Különösen érdekes kérdés ez a szerződés értelmében, amely tartalmaz erre az esetre vonatkozó passzusokat is.

“A kötelezettség teljesítésére a bérbeadó a bérlőt 15 napos határidő tűzésével előzetesen írásban felszólítani köteles. Amennyiben a bérlő a felszólításban foglaltaknak nem tesz eleget, a bérbeadó az elmulasztott határnapot követő 8 napon belül élhet felmondási jogával. A felmondás az elmulasztott határnapot követő hónap utolsó napjára szólhat” – írja a megállapodás.

Ráadásul a szerződéskötés előtt a BENCZÚR 41-nek 418 ezer forint biztosítékot kellett fizetnie, ami a 30 napot meghaladó bérleti díj hátralék fedezését is szolgálja.

Fényes kapcsolat

 

A dokumentumban arra is kitérnek, hogy kezességi szerződést kötnek a bérlővel.

 

A kezességet pedig Fényes Adél, a cég ügyvezetője vállalta magára. Előző cikkünkben írtuk róla, hogy a BENCZÚR 41 ügyvezetője hosszú ideje áll kapcsolatban az elítélt Szeviép-vezérekkel, még az egyik olyan cégnek is az ügyvezetőjéül nevezték ki, amelyiknek résztulajdonosa volt mind az önkormányzat, mind a csődbe ment építőipari vállalat.

 

Ennek ellenére a szocialista városvezetés rendületlenül tagadja, hogy nincs kapcsolatban a Szeviéppel. Ebben a tagadásban pedig az sem zavarja meg őket,

 

tényekkel és dokumentumokkal igazolható, hogy a Botka-érában összesen csaknem 16 milliárd forinttal tömték meg Szegeden a Szeviépet.

 

Arról, hogy Botka László pontosan hogyan is próbál trükközni SZEVIÉP-ügyben, EBBEN a cikkünkben írtunk részletesen.

UPDATE:

Pontosított az IKV. Állítják, hogy 584 ezer forintos tartozásnál bontották fel a szerződést.

“A jelenlegi 2 612 566 forint összegű hátralék nem a bérlő egy évi bérleti díja, hanem a jogcím nélküli státusza folytán a helyiségrendeletben foglaltak szerint kiszámlázott, a bérleti díj kétszeresének megfelelő összegű használati díjak összege. Az IKV Zrt. a hátralékkezelés során a szükséges intézkedéseket megtette és a hátralék meg nem fizetése és a bérlemény önkéntes visszaadásának elmaradása miatt 2018. november 5-én lepántolta a bérleményt, megakadályozva ezzel a volt bérlőt a bérlemény használatában. A korábbi, 2019. február 13-án kelt közérdekű adatigénylés teljesítése kapcsán adott tájékoztatásban írt dátum nem függ össze a megkereséssel, az a dátum a bérlemény teljes kiürítését, a műszaki visszavétel dátumát jelöli, amelyre vonatkozóan a volt bérlőt hivatalos iratban már január 17-én felszólítottuk, de a volt bérlő a felhívásra nem reagált, így intézkedtünk a visszavétel iránt” – írták.

Szerző:

 

 

A cikk eredetileg a szegedma.hu oldalon jelent meg.

https://szegedma.hu/2019/02/pistruiek-sok-millios-tartozast-halmoztak-fel-az-onkormanyzati-ceg-egy-evig-nem-lepett 

Egyetlen ütéssel majdnem megölte főbérlőjét, mert az rászólt.

A férfi az élettársával együtt 2015 nyarától bérelt egy lakást a XXII. kerületben. A lakás tulajdonosa és felesége is ott éltek, a két lakórészt egy kerítés választotta el. A bérleti szerződés szerint a férfi és az élettársa nem léphettek be a tulajdonos-lakrészébe. A bérlő mégis megtette, aztán meg is verte a tulajdonost.

A tulajdonos többször elmondta a férfinak, hogy ne tárolja a biciklijét a két lakrész közös területén, mert zavarja, amikor a kocsival ki vagy beáll. A férfi 2016 júniusában megint a közös részen hagyta a biciklijét, ezért a tulajdonos szólt neki.

Később a férfi átment a tulajdonoshoz, majd rátámadt és megverte. Csak akkor hagyta abba, amikor a megvert férfi felesége közbeavatkozott.

A tulajdonost életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

Az ügyészség a 32 éves férfit életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja, amiért akár 8 évre is börtönbe kerülhet.

 

A cikk eredetileg az origo weboldalon jelent meg.

https://www.origo.hu/itthon/20190222-megverte-az-altala-berelt-lakas-tulajdonosat-egy-budapesti-ferfi-mert-az-raszolt.html

Mindenki nagyon figyeljen ingatlan kiadáskor. Különösen a nyugdíjasokra hívnám fel a figyelmet, ha ilyen rokonod szeretne ingatlant kiadni, segíts neki,  rendszerint ők a nem fizető bérlők áldozatai.

 

Élete végéig rács mögött maradhat a bérlő.

Élete végéig rács mögött marad az a férfi, aki két éve szeptemberben brutálisan végzett a főbérlőjével a Pest megyei Örkényben.

Ütötte, rugdosta védekezni nem tudó áldozatát. A férfi többször volt már büntetve. Volt, hogy a börtönben is újabb bűncselekményt követett el. Az ítélet nem jogerős.

 

 

 

A video eredetileg az RTL klubon volt látható.

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/orkeny-eletfogytiglan-megolte-foberlojet

 Megj: Itt is nyugdíjas az áldozat.