Orbán kormány és a nem fizető albérlők rejtélyes világa.

Az illiberális bérlő

Az illiberális bérlő

Egymilliós adósságot hagytak az albérlők egy debreceni nőre

2017. március 13. - illiberalisberlo

Egymillió forintos adósságot hagytak a bérlők egy gyanútlan háztulajdonosra Debrecenben. A kétgyermekes család évek óta lopta az áramot, és a számlákat sem fizették. A pórul járt tulajdonos elismeri, hogy hibázott, amikor feltétel nélkül megbízott az albérlőkben, azt azonban nem érti, hogy tulajdonosként miért nem kapott egyetlen értesítést sem az áramszolgáltatótól az évek óta halmozódó díjakról. Most hitelből fizetheti albérlői tartozását.

Kerekné Zákány Kamilla kertészkedésért és a ház körüli teendők ellátásáért cserébe fogadott be egy albérlő családot az üres lakásba. Néhány hete, a szolgáltató ellenőrzése után derült ki, hogy az áramért évek óta nem fizettek a bérlők. A tartozás a büntetéssel együtt meghaladja az egymillió forintot.

Kerekné Zákány Kamilla csalódott az albérlőkben

 

A Vulkán utcai ház most üres, a lakók egyik este titokban távoztak. A tulajdonosok csak később tudták meg, hogy a család a korábbi lakhelyén is többszázezres tartozást hagyott maga után. Azóta keresik őket, de hiába. A villanyszámlák az albérlő nevére érkeztek, így a tulajdonosok nem tudtak arról, hogy gyűlik a tartozás. A főbérlő elismeri, hogy  jóhiszeműsége miatt ő is hibás, azt viszont nem érti, hogy ha kilenc éve ez a fogyasztó egyszer már becsapta a szolgáltatót, akkor hogy engedhették meg újra, hogy ismét többszázezres tartozást halmozzon fel.

- Kilencéves tartozása van. Itt van négy év felhalmozódva, plusz még lopta az áramot. Hát milyen nyilvántartás van ennél a szolgáltatónál, és milyen ellenőrzés?! – méltatlankodott Kerekné Zákány Kamilla.

Ezt kérdeztük mi is Egyházi Nikolettától. A szóvivő azt mondta, tudnak a csalókról, de a tartozást csak bírósági úton vagy behajtó segítségével szedhetik be.

- Természetesen sok esetben látjuk, hogy ügyfelünk korábbi fogyasztási helyén tartozást halmozott fel, viszont ha új lakásba, új fogyasztási helyre költözik, és ott szerződést akar kötni, nincsen mérlegelési lehetőségünk, muszáj egyetemes szolgáltatásban áramot, illetve energiát biztosítanunk számára – nyilatkozta Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője.

Az is csak a család eltűnése után derült ki, hogy ők szociális helyzetük miatt védett fogyasztók, ezért kaphattak többször haladékot a szolgáltatótól.

- Számlafizetési kedvezményt nem ad a szolgáltató, tehát ki kell fizetni a számlát. Tudomásom szerint a jelenlegi jogszabályok szerint részletfizetési kedvezményt, illetve kikapcsolás alóli mentesítést biztosít ez az igazolás – magyarázta Pappné Bakó Mariann, a szociális osztály csoportvezetője.

Nem árt tehát az óvatosság. A csalók miatt a közüzemi számlákat érdemes a tulajdonos nevére és címére kérni. Kerekné Zákány Kamilla már tudja ezt. Perelni nem akar, mert szerinte úgyse kapná meg a pénzét. A szolgáltatótól részletfizetést kér, és a csalók által felhalmozott milliós összeget részletekben, banki kölcsönből fizeti vissza.

A cikkk eredetileg a delhir.hu weboldalon jelent meg.

http://www.dehir.hu/debrecen/egymillios-adossagot-hagytak-az-alberlok-egy-debreceni-nore/2012/09/17/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://illiberalisberlo.blog.hu/api/trackback/id/tr212298803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása