Orbán kormány és a nem fizető albérlők rejtélyes világa.

Az illiberális bérlő

Az illiberális bérlő

Még az evőeszközöket is elvitte a lakásból a csaló albérlő

2017. augusztus 17. - illiberalisberlo

Egy szegedi társasház egyik lakója értesítette a lakástulajdonost, hogy albérlője egy kisteherautóba pakolja ki a bútorokat. Mire a tulajdonosnő odaért, már csak az üres lakás fogadta. A csaló kiköltözött, de még a légkondicionáló távirányítóját is magával vitte.

 

Évek óta Szeged utcáit járja egy férfi, nevezzük csak a keresztnevén: Tamás, aki milliós összegeket csal ki gyanútlan emberektől. Ez történt Chovanecz Katával is. Több mint 2 és fél millió forinttal károsította meg a kétgyerekes anyát. Áldozata médiahadjáratot indított a csaló ellen, hogy ne lehessen több károsultja. Azóta több tucat hozzá hasonló embert ismert meg.

Forrás: Origo

Az Origónak köszönhetően talált egymásra Chovanecz Kata és egy pórul járt lakástulajdonos. A csaló ezúttal is a szokásos módon járt el. Megtévesztő történetet talált ki: 

borkereskedőnek, egyéni vállalkozónak adta ki magát. 

A lakástulajdonost pedig biztosította arról, hogy minden hónapban tisztességesen fizeti az albérleti díjat.

2016 januárjában meg is kötötték a szerződést. Másfél évig a férfi rendesen fizetett, minden rendben volt. Egészen mostanáig. A nő azt mondja, hogy egy hete lett neki igazán gyanús Tamás, amikor azt hazudta neki, hogy átutalta a bérleti díjat. 

Egy közönséges csaló

Mivel két nap múlva sem érkezett meg a pénz, a lakás tulajdonosa kérdőre vonta a bérlőjét. A férfi azt mondta, egy barátja utalta a pénzt, aki hirtelen eltűnt, ezért elnézést kér, és majd hétfőn ő maga utal. A pénz nem ment át, ezután folyamatosan azzal hitegette a nőt, hogy most már tényleg egy óra múlva utalja át az összeget, de ez azóta sem történt meg. 

A múlt héten jelentkezett, hogy csúszik a fizetéssel, a sokadik határidővel, és ekkor megelégeltem a dolgot, amikor is felhívott egy szomszéd, hogy normális dolog-e az, hogy ott Tamás egy teherautóba pakol?" - meséli a lakástulajdonos. 

Pár nappal később ismét felhívta a nőt a ház egyik lakója azzal, hogy a férfi, akinek kiadta a lakását, 

közönséges csaló. 

Azt is hozzátette, hogy az Origón olvasta azt a cikket, amelyben több áldozat is nyilatkozott arról, hogyan verte át őket a szegedi férfi. A lakástulajdonos is elolvasta, pont olyan megnyerőnek találta a csalót, mint a többiek. 

Annyira megnyerő a modora, a megjelenése, hogy szerintem róla nem is feltételezné senki, hogy ő egy csaló. Jól szituált, intelligens, választékosan beszél, tehát teljesen jó benyomást keltő úriembernek tűnt. Semmi probléma nem volt vele. Kínosan ügyelt rá, hogy az albérleti díj rendezve legyen, egészen mostanáig.Tudja ő, hogy ezt így kell csinálni." - mondja a nő. 

Odament a lakásához, de csak a férfi hűlt helyét találta, ezért felhívta, és arra kérte, hogy ő is menjen oda. Tamás azzal védekezett, hogy most nem lehet, mert éppen nem ér rá. Ekkor a lakás tulajdonosa közölte vele, hogy azonnali hatállyal felmondja az albérleti szerződést, és felszólította arra is, adja vissza a lakást a hétvégén. Az asszony meg is jelent a ház előtt egy ügyvéddel, de a csaló albérlő nem érkezett meg. 

Ott is ment a huzavona: először délelőtt 10 óráról volt szó, hogy visszaadja a lakást és az eredeti állapotot helyreállítja, a szerződés szerint, és miután ott voltam a lakásnál időre, küldött egy újabb SMS-t,hogy 13 óra lesz ebből." 

Az asszony nem tudott bemenni a lakásba, hiszen az albérlő később sem jelent meg a helyszínen. Végül Chovanecz Kata tanácsára a tulajdonos és az albérlő ügyvédje megállapodtak, így jutott be a tulajdonos a saját lakásába. Ekkor viszont újabb meglepetés érte.

Teljesen kipakolta a lakást

Tamás semmit sem hagyott, ami mozdítható

Forrás: Origo

Felmentünk a lakásba, és döbbenten látom, hogy teljesen üres a lakásom, ami azt jelenti, hogy nincs a beépített konyhaszekrényem, gáztűzhelyem, hűtőszekrény, ülőgarnitúra, franciaágy, televízió... Ő teljesen felszerelt lakást vett át tőlem."

Sőt még az evőeszközöket, az ágyneműt és a légkondicionáló távirányítóját is elvitte. Mindent. Amikor az asszony felhívta, Tamás annyit írt neki SMS-ben, hogy még aznap visszaállítja az eredeti állapotot. Ez azóta sem történt meg. 

Később az is kiderült, hogy Tamás másoknak azzal dicsekedett, hogy az az ő saját lakása, az ingatlanhoz tartozó autóbeállót pedig 

"kölcsönadta" az egyik ismerősének használatra. 

Mindezt úgy, hogy a tulajdonos semmiről sem tudott. Ahogy arról sem, hogy albérlője festőt hívott július közepére. 

Miután én hivatalosan bejutottam a lakásba, megkaptam a jogot, hogy bemehessek, azonnal lecseréltettem a bejárati ajtón a zárat. Sajnos kulcsokat ő nem adott vissza, így az udvarba, sőt még a bejáróhoz, amit kölcsönadott valakinek, oda még mindig be tud menni. A lakásban sem hagyott egyéb kulcsokat sem." 

De nemcsak anyagi kárt okozott a szegedi férfi: a lakástulajdonos napok óta alig alszik, annyira megviselték a történtek. 

Teljesen ki vagyok bukva, teljesen megtévesztett. A megjelenésével, a szövegével... nem is sejtettem, hogy emögött mi van." - teszi hozzá a meglopott asszony.

Tamás ellen korábban zajlott már eljárás. Tavaly márciusban 

részegen vezetett, és elütött egy 25 éves férfit. 

Ebben az ügyben nemrég született ítélet: 3 hónap fogházra ítélte a bíróság 1 évre felfüggesztve, valamint 2 évre eltiltották a vezetéstől, és 110 ezer forintos eljárási költséget kell fizetnie. 

A csaló jelentette fel az áldozatát

Chovanecz Kata

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Ezt a tárgyalást is végigülte Chovanecz Kata, ahogy a sajátját is. Tamás ugyanis feljelentette rágalmazásért. Végül hiába vártak a megjelentek: sem a felperes, sem ügyvédje nem érkezett meg a bíróságra.

"Beteget jelentettek. Az ügyvédi irodából egy ügyvéd képviselte őket, de ennél többet nem tudott mondani a bírónak. A meghallgatást augusztus végére napolták. Én előző nap találkoztam vele, és aznap délben már a belvárosban ült egy teraszon, barátaim látták, de valószínű reggel, a meghallgatás időpontjában halaszthatatlan és sürgős orvosi ellátásra és beavatkozásra volt szüksége, hogy nem tudott megjelenni" 

- mondja Chovanecz Kata. Szegeden most arról beszélnek, hogy a "megfélemlítés és manipulálás mestere" külföldre akar költözni.

 

Milliókat csalt ki a megfélemlítés és manipulálás mestere

 

Manipulálás és megfélemlítés. Ezekkel az eszközökkel dolgozik az a szegedi csaló, aki már több millió forinttal károsította meg áldozatait. Többek között egy 42 éves, gyerekeit egyedül nevelő anyát is. Amikor az asszony utánajárt annak, hogy ki csapta be, kiderült, hogy nem ő az egyetlen áldozat. Vagy egy tucatnyi embertől csalt ki több milliót.

 

Chovanecz Kata

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Chovanecz Kata 20 éve ismeri a csalót, Tamást. Igaz, csak látásból. 2017 januárjában viszont egy baráti házaspár révén beszédbe elegyedtek. Akkor az asszony gyanútlanul elmesélte, hogy hamarosan vásárolni fog egy utcai garázst, amelyre már a leendő bérlőt is megtalálta. Ekkor Tamás azt mondta a nőnek, hogy 

talált egy autót, áron alul, amit ha megvennének, ő a vételár feletti összegért tudná eladni. 

A hasznon, ami 700 ezer forint lenne, osztoznának, de ehhez az kell, hogy Kata adja oda neki a megtakarított pénzét. 

Remek üzleti lehetőséget kínált. Többször hangoztatta, hogy egy hét alatt ennyi pénz nem lehet keresni. Gyakorlatilag próbált rávenni, manipulálni nagyon okosan, ehhez nagyon ért – mondja Chovanecz Kata.

A férfi végül meggyőzte Katát, hogy adja neki a megtakarítását. Azt mondta a kétgyerekes anyukának, hogy ő azért nem tudja megvenni azt az autót, mert rengetegen tartoznak neki, és hogy a pénzét több helyen is befektette. 

Az asszony jóhiszeműen belement az üzletbe. Megbízott Tamásban, akinek megnyerő volt a személyisége. Odaadta a kért összeget, azzal a feltétellel, hogy február 15-ig visszakapja. A csaló végül összesen 2,65 millió forintot szerzett meg tőle. Ezt a pénzt Kata 8 éven át gyűjtögette azért, hogy biztosítsa kislányai jövőjét. A hitelezésről semmiféle papír nem készült, és pont ezzel élt vissza a csaló. Bár azt mondta, hogy napokon belül visszaadja a kölcsönkért összeget, az csak nem akart megérkezni. Így a nő február 15-én jelezte neki, hogy kellene a pénze, hiszen egy hét múlva már esedékes a garázs megvásárlása. 

Nem fogsz bennem csalódni, ne aggódj! – ilyen üzeneteket kaptam minden nap. 23-án fuccsba ment a szerződés a garázsra. Nagyon kellemetlen szituáció volt.” 

Február 23-ra volt megbeszélve az ügyvéddel és az eladóval a szerződéskötés. A csaló egészen addig hitegette Katát azzal, hogy megadja a tartozást. Az asszony egy hét haladékot kért az ügyvédtől és az eladótól. 

Tamás viszont csak nem akarta visszafizetni a kölcsönkapott pénzt. 

Végül az eladó elállt attól, hogy Katának adja el a garázst: az asszony elbukta az üzletet. A kétgyerekes anya jelezte a férfinak, hogy fel fogja jelenteni. 

Azt mondta, ha feljelentem, a pénzemet biztosan nem kapom vissza soha, valamint elmondta, hogy vannak módszerei, nekem pedig családom... amivel utalt a feljelentés esetleges későbbi következményeire”  – magyarázta.

Kata március 13-ig várt a feljelentéssel, majd miután addig sem kapta vissza a pénzét, megtette a szükséges lépéseket. 

De nem esett kétségbe, nem ijedt meg a csalótól. Azonnal közzétette a történetét a Facebookon. Ekkor meglepő fordulatot vettek az események. 

A kiírás kapcsán rengetegen keresték meg a szegedi édesanyát. 

Akkor derült ki, hogy nem ő az egyetlen károsult. Többen is áldozatul estek a csalónak. Több településről, több különböző, egymást nem ismerő ember jelentette fel a csalót, aki nem hagyta szó nélkül, hogy Kata nyilvánosságra hozta a történetet. 

Hidd el, ha nem fejezed be, akkor én sem fogom abbahagyni. Ezt is leírta. Ez arra utalt, hogy én keresem az embereket, mert pontosan tudta, hogy találni fogok egy tucatnyit. Nyilván nem véletlen mondta, hogy ha nem fejezem be, akkor baj lesz” – mondja az áldozat.

Üzenetet váltottak egymással – csaló és áldozat

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Három másik áldozattal együtt tettek feljelentést a helyi rendőrségen. Felvették a tanúvallomásukat. Azóta bővült a kör, és a fellelhető áldozatok száma tucatnyira duzzadt. Tamás nemcsak a helybeliek közül vert át embereket,  hanem Makóról, Kecskemétről, Kunszentmártonról, de még Budapestről is. A probléma viszont az, hogy egyikük sem íratott átvételi elismervényt vele, úgyhogy az áldozatok nem tudják bizonyítani a kölcsönt. Ennek hiányában pedig nem helyezhetik előzetes letartóztatásba a szegedi csalót. 

Nagyon sok károsultat megismertem március óta. Nem én vagyok az egyetlen egyedülálló édesanya köztük, sajnos. 35 éves korom óta egyedül nevelem a gyermekeimet. Egy- és hároméves kislányokkal maradtam egyedül. Becsülettel dolgozom, tisztességgel nevelem őket, gyűjtögettem éveken keresztül... és most kezdhetek mindent elölről ...” – meséli sírva a családanya. 

A történet a következő oldalon folytatódik. 

Ez utóbbi állítást a csaló egyik volt felesége is alátámasztotta, aki csaknem 20 éve vált el tőle. Megismerkedésükkor a férfi gáláns, nagyvonalú embernek mutatta magát. Másfél év elteltével viszont az asszony rájött, milyen ember is valójában Tamás. Nemcsak fenyegette, meg is verte akkori feleségét. 

„Ha valami neki nem tetszett, akkor eljárt a keze. Én pánikszerűen utána egy ilyen menekülési útvonalként már azt mondtam, hogy én ezt az embert az életben nem akarom látni, semmilyen kapcsolatot teremteni vele. Mai napig próbál kontaktálni, meg jópofán viselkedni, de 

én elutasítom, mert tudom, hogy egy köszönésből is milyen hátsó gondolatokat tud gerjeszteni”  
– meséli a volt feleség.

Az asszony azt is elárulta, hogy a volt férje sosem dolgozott. Nagyvonalúnak tűnt, szimpátiát váltott ki az emberekből, de ez csak álca volt. 

Skizofrén, két énje van: egyik pillanatban mézes-mázos, és ha valami nem tetszik, akkor jojózik a szeme szinte. Le a roló, látszik, hogy a lila köd elborult, és nem ismer se istent, se embert.” 

A férfi már akkoriban is folyamatosan kéregetett pénzt kölcsön, miközben mindenkinek előadta, hogy ő a szerencsétlenül járt áldozat. Sok csalást később a feleségen kértek számon az áldozatok. Az asszony egy vállalkozást vezetett ebben az időszakban. Ebből kellett volna kifizetnie az összegeket, de 

a bevétele nem volt akkora, mint amennyi pénzt a férje kicsalt az áldozataiból. 

Az is előfordult, hogy végrehajtók csöngettek be a lakására, mert Tamás az előző házasságából származó gyerekei után nem fizetett tartásdíjat. A sok figyelmeztető jel után az asszony már csak szabadulni akart a csalótól. Válásuk utána a férfi az ügyvédje segítségével megszerezte az asszony lakását, üzletét és autóját is. De még a nő szülei is megsínylették a történteket. 

Amikor elváltunk, akkor követeltek rajtunk milliós összeget. És a szüleim házára Molotov-koktélt dobtak... és hogy azt ő intézte, mert elváltam, vagy valaki más, azt nem tudom, de az apukám vadonatúj autóját rommá törték, fényes nappal, Szegeden a Tisza-parton.” 

A szülők hívták a rendőrséget, de egy hónap múlva lezárták az ügyet azzal az indokkal, hogy nem találják a tetteseket. Az egykori feleség azóta teljesen elhatárolódott a csalótól. 

Sok embert átvert a szegedi férfi

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Egy nevét nem vállaló áldozattól 2 millió forintnyi összeget csalt ki a szélhámos. A szegedi nőt – akárcsak Katát – közös barátokon keresztül ismerte meg, több mint négy évvel ezelőtt. Az ő esete kísértetiesen hasonlít Katáéra. Tamás a közelébe férkőzött, manipulálta, és addig puhította, mígnem az asszony teljesen a bizalmába nem fogadta őt. Neki egyáltalán nem volt gyanús a csaló, hiszen akkor egy neves doktornővel élt együtt.  A férfi és a doktornő idővel szakítottak. 

A későbbi áldozatával ekkor már jó kapcsolatot ápolt a csaló, de csak barátilag. Az asszonynak az tetszett, hogy nem próbálkozott nála mással Tamás, viszont rendkívül megértő volt, emiatt engedte közel magához. Az Origónak azt mondta, hogy többször együtt kávéztak, és ilyenkor mindig a férfi fizetett. Olyan is történt, hogy az asszony megemlítette, hogy vasalót kell vennie, a régi ugyanis elromlott, Tamás pedig másnap beállított egy vadonatúj vasalóval. Az asszony lekötelezve érezte magát, a férfi pedig tovább fokozta benne ezt az érzést: sosem kért, mindig csak adott. 

Azt éreztem, hogy az adósa vagyok” – mondja az átvert családanya.

Idővel viszont a férfi elkezdett pénzt kéregetni, apránként. A kölcsönök nagy részét kezdetben visszaadta. A nő vásárolt egy kismotort, ami nem működött rendesen, így a férfi felajánlotta, hogy a vételár fölötti összegért eladja. Alá is írták az adásvételi szerződést, a csaló elvitte a motort, az ára viszont azóta se érkezett meg. Jöttek az újabb kölcsönök: 1,2 millió forintnyi összeggel tartozott a csaló, amikor a nő először érezte azt, hogy nem kapja vissza a pénzét. Ekkor ezt mondta neki: 

Figyelj, all int nyomtam. Olyan üzletet csináltam, amit eddig még nem.” 

Az asszony hiába gyanakodott, sosem kapta hazugságon a szegedi férfit. Ha rákérdezett néhány hónappal korábbi dolgokra, mindig mindent vissza tudott idézni. A történetek összes pontja stimmelt, sosem volt ellentét az állításaiban, és logikus magyarázata volt mindenre. 

A férfi egyszer azzal állt elő, hogy az összes pénze egy üzletben van, és ha az asszony nem ad neki 800 ezer forintot, az addig kölcsönadott pénzei is el fognak veszni. Az asszony odaadta neki a pénzt. A férfi ezzel együtt az asszony összes megtakarítását kicsalta tőle. Amikor a családanya kérdőre vonta, a következő párbeszéd zajlott le köztük: 

Most itt kijelentem, ha nem hozom a pénzedet, akkor nyugodtan feljelenthetsz! – Tamás, fel is foglak. –  Ne fenyegessél, mert van két gyereked, mit kell engem fenyegetned?” 

Ezután 2000 forintot adott vissza a nőnek, aki próbált a férfi lelkére hatni, de hiába. Amikor az asszony közölte vele, hogy nincs több pénze, békén hagyta. A kölcsönkért összegeket azonban a mai napig nem adta meg. A családanya feljelentette a szélhámost. Ezek után a csaló felkereste telefonon a nőt, hogy szeretne 50 ezer forintot adni neki, 

amivel 1 millióra duzzadt a beígért összeg. 

Az átadást egy kávézóban akarta elintézni. A nő felhívta a rendőrséget, ahol azt tanácsolták neki, hogy vegye fel telefonjával a találkozón elhangzottakat. Az asszony az egyik ismerősét is magával vitte. Tamás sem érkezett egyedül: vele volt az ügyvédje is. 

A kávézó tulajdonosa a férfi barátjának a felesége, így a csaló tisztában volt azzal, hogy hol vannak kamerák. Az 1 millió forint a két férfi szerint egy ügyvédi letétből származott, és ezt mindketten le is tanúzták. Felszólították az asszonyt, hogy ő is tegyen így, de az nem volt erre hajlandó. Ezt követően a két férfi megkérte a családanyát, hogy számolja meg a pénzt. Az asszony ezt sem tette meg. Szerencséjére. Így nem volt "bizonyítékuk" arról, hogy a nő „átvette" volna az 1 millió forintot. A csaló terve nem jött be, de tovább próbálkozott. A férfi az ígért 1 millió forintból 50 ezer forintot akart átadni az áldozatnak, majd közölte vele: 

Ebben egyeztünk meg. Most kapsz 50 ezret, mert holnap is kapok 1 milliót letétből, abból megkapod a teljes összeget.” 

Végül az utcán adta oda a pénzt. Egy évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a nő beszélni tudjon a barátainak arról, hogy csalás áldozata lett. Ekkor tudta meg, hogy mi történt Chovanecz Katával, ezen felbátorodva folytatta az ügyet. 

Egy másik nőtől először 1,5 milliót majd 500 ezret csalt ki a férfi, még 2004-ben. 

A kölcsönöket papírok is igazolták. 

Az évek során egyszer adott vissza ebből 100 ezer forintot. Ez az asszony is feljelentést tett, az ő ügyét 2009-ben tárgyalták. A bíróság fizetési hajlandóságként kezelte azt az egy esetet, amikor Tamás kifizette a tartozása töredékét. De nem csak egyedülálló családanyáktól szerzett pénzt a szegedi férfi. 

A történet folytatódik, lapozzon! 

Pugner Zoltán 2012-ben járt pórul. Kórházban volt a barátjával, aki ismerte Tamást. A csaló sűrűn látogatta őket, sokat beszélgettek. Zoltán elmondta neki, hogy mezőgazdasággal foglalkozik, mire a csaló megemlítette, hogy tud szerezni erőgépeket. Azt is hozzátette, hogy talált egy traktort egy hirdetésben. Kecskeméten árulták 4.5 millió forintért. Tamás győzködte Zoltánt, hogy remek üzleti befektetés lenne, ha megvennék. Zoltán végül kivette a cég számlájáról az összeget, és odaadta a szegedi férfinak. 

Átvételi elismervényt viszont csak fél év múlva sikerült kicsikarnia tőle a kölcsönről. 

A vásárlásnak azóta sincs eredménye. Zoltán szerint a férfi mindig hihető történetekkel állt elő, rutinos és manipulatív bűnöző. Ő is megtette a feljelentést az ügyben, és tavaly októberben született ítélet. El is ítélték a férfit, első fokon. 

De elítélték 2008-ban is gazdasági bűncselekmény miatt, akkor is 2 év börtönt kapott, 4 évre felfüggesztve. 2011-ben két rendbeli csalásért, rongálásért, sikkasztásért is elítélték. Ekkor egy év börtönt kapott, amit később 3 év próbaidőre felfüggesztettek. Tavaly pedig egy újabb eljárás indult a férfi ellen. 2016. március 7-én részegen elütött egy biciklist. 80 km/h-val száguldozott a belvárosban. Az áldozat szabályosan közlekedett, megállt, és körülnézett a STOP táblánál, majd, amikor kifordult a kocsi elé, az hátulról elsodorta. 

A 25 éves férfi a kerékpárral együtt elesett, és elájult. 

A mentőautóban tért magához. Tamás állítólag megállt és kiszállt, a mentőket viszont nem ő, hanem egy szemtanú hívta ki. Az áldozat vallomását egy hónap múlva vették fel. A tárgyalást is el kellett halasztani, a részegen vezető szegedi férfi ugyanis nem jelent meg. 

Kata nem adja fel, megbüntetné a csalót, aki becsapta

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Chovanecz Kata szinte naponta talál újabb és újabb áldozatokat. Az kiderült már, hogy a csaló rendszerint mindegyikükről informálódott: közös ismerősök révén, a közösségi médiában, bárhol, ahol hozzáférhetett olyan adatokhoz, amikkel később vissza tudott élni. 

Nagyon sokan nem tesznek feljelentést, mert szégyellik. Meg mert nincs papírjuk. Nekem sincs, csak az üzenetek. De a napnál világosabb, hogy miről beszélgetünk” – hivatkozik Kata a Facebook-beszélgetésekre, amelyekben egyszer sem tagadja a tartozást a csaló.

Véletlenül személyesen összefutott a férfival egy helyi kávézóban. Amikor Tamás meglátta, azonnal kilépett az ajtón, Kata meg utánarohant, és számonkérte. A férfi ekkor sem cáfolta, sőt, elismerte, hogy több millióval tartozik neki, majd hozzátette, 

azért nem adja vissza a kölcsönt, mert nyilvánosságra hozta a történteket. 

Kata most attól tart, hogy a férfi lejárató kampányt indít ellene. Ez részben már be is igazolódott, hiszen a csaló azt állította, hogy Kata azért csinálja az egészet, mert szerelmes belé, ő viszont nem viszonozza az érzéseit. Kata szerint az sem kizárt, hogy a férfi hamis tanúkat visz magával a perre, hogy képtelenebbnél képtelenebb vádakkal illessék őt. Sőt: Szeged utcáin azt is beszélik, hogy a csaló névtelen bejelentést tesz a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál vagy a gyámügynél, hogy minél több kellemetlenséget okozzon a családanyának. Az asszony viszont nem hátrál meg. 

Nem hiszem, hogy nekünk, átverteknek kellene szégyenkeznünk amiatt, hogy naivak voltunk.Társadalmi kötelességemnek érzem végigvinni ezt az ügyet, hogy ne tudjon több embert a jövőben megkárosítani. És mert azt gondolom, az a legkevesebb, hogy megkapja a méltó büntetését” – mondta Chovanecz Kata.

Egy üzenet, amit Tamással váltott Kata

Fotó: Hirling Bálint - Origo

A férfinak számos ügyét ejtették, miközben az elmúlt 20 év alatt életvitelszerűen csalt ki pénzt emberektől. 

Se lakás, se autó nincs a nevén, és mindig mindenre van egy jó magyarázata, kifogása. 

A férfi a mai napig az utcákat járja, és szedi áldozatait. Chovanecz Kata és a többiek abban bíznak, hogy sokakhoz eljut a hír, és többé senkit sem sikerül átvernie a szegedi csalónak. 

 

A cikk eredetileg az origo.hu weboldalon jelent meg.

http://www.origo.hu/itthon/20170703-masfel-millios-kart-okozott-amikor-kipakolta-az-altala-berelt-lakast.html

http://www.origo.hu/itthon/20170509-milliokat-csalt-ki-az-aldozataitol.html

 

Megjegyzés:
Egyre több kárt okoznak a fizetést megtagadó bérlők, az Orbán kormány semmit sem tesz ellenük.
Vannak akik életvitelszerűen károsítanak meg másokat. Bakács Tibor Settenkedőt egy téli szalámi miatt előállítottak. Ám ha valakit kibérel egy ingatlant, nem fizet, miközben a lakástörvényt semmibe veszi, nem engedi be a tulajdonost, hogy éljen a lakástörvényben biztosított jogával. Abban az esetben nem történik semmi.
Főleg nyugdíjasokra, a kisgyermekes egyedülálló anyákra, a külföldre költözőkre álltak rá ezek a bérlők. Ha ilyen van az ismeretségi körödben figyelmeztesd őket.
Az is kifejezetten érdekes mennyi ügyvéd segíti őket.
Hamarosan megtudhatjátok mi az ügyvédi kamara állásfoglalása a hasonló esetekben, miért is gondolják a kamarában, hogy ez ügyvédi hivatáshoz méltó magatartás.

A bejegyzés trackback címe:

https://illiberalisberlo.blog.hu/api/trackback/id/tr612673353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása