Orbán kormány és a nem fizető albérlők rejtélyes világa.

Az illiberális bérlő

Az illiberális bérlő

Egy következmények nélküli ország

2017. március 16. - illiberalisberlo

Tudtad, hogy van olyan ingatlantulajdonos Magyarországon akit 30 hónapja nem enged be a bérlője a saját ingatlanába?

Ha Magyarországon egy bérlő megszegi a lakástörvényt, annak nincs következménye.

 


 

 

Fricz Tamás írt is egy könyvet erről: Egy következmények nélküli ország.

A fenti képen Fricz Tamás látható a könyv szerzője lovagkeresztes Zsotival, szerencsére a polgári kormány alatt már megváltozott a helyzet és már vannak következmények, piciben és nagyban, mindenhol. Az elmúlt 7 év ékes bizonyíték erre.

 

 

1993 évi LXXVIII. törvény, a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról, rövidebb nevén a lakástörvény.

12. §

(2) A bérlő és a vele együttlakó személyek a lakást rendeltetésszerűen, a szerződésnek megfelelően használhatják.

(4)A bérbeadó a rendeltetésszerű használatot, valamint a szerződésben foglalt kötelezettségek teljesítését évente legalább egyszer vagy a szerződésben meghatározottak szerint évente több alkalommal - a bérlő szükségtelen háborítása nélkül - ellenőrzi. A bérlő arra alkalmas időben a lakásba történő bejutást biztosítani, és az ellenőrzést tűrni köteles; ez a rendelkezés megfelelően irányadó a rendkívüli káresemény, illetőleg a veszélyhelyzet fennállása miatt a lakáson belül szükséges hibaelhárítás elvégzésének biztosítása esetén.

Kimondja, hogy a tulajdonos megnézheti, ellenőrizheti az ingatlanát. De mi történik ha az arcába nevet és azt mondja takarodj innen az anyádba, nem fizetek és be sem engedlek.

Elmondom.

 

Nem történik semmi!

 

Mivel nincs szankció hozzáfűzve.

Menj bíróságra. Gondolj bele 2-3 év amíg történik valami, egy ügyvéd vállalja mondjuk 300 ezerért a képviseletet. Mondjuk 2 évnél 150 e forint per hónap, a bérlő nem fizet 3 millió hatszáz ezer forintot. Később sem kell ezen izgulnia hiszen a nevén nincsen semmi, végrehajtáskor sem tudnak tőle beszedni semmit.

Szóval 300 e ügyvédi díj Vs 3.6 millió bérleti díj, az illiberális bérlő nem hülye, hogy bérleti díjat fizessen, fizet inkább ügyvédet.



Az ügyvédek majd kimagyarázzák, oszt' jónapot

Nem is tudom, honnan ismerős az ügyvédes szöveg.


"Abban az esetben, ha cselekedeteid gonosz következmények rendszerébe torkollnak, téged a cselekedetek - és nem a magyarázkodásod - alapján kell megítélni. "Frank Herbert

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://illiberalisberlo.blog.hu/api/trackback/id/tr6212341609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása