Orbán kormány és a nem fizető albérlők rejtélyes világa.

Az illiberális bérlő

Az illiberális bérlő

Ha nem vigyáz, az albérlő kitúrhatja a lakásából

2017. március 08. - illiberalisberlo

Volt, akinek csak másfél év után sikerült bejutnia a lakásába, noha időközbenmár a bejárati ajtót is leszedte. De olyan bérlő is akadt, aki közölte: a Jóisten neki rendelte az ingatlant, a tulajdonosnak pedig az a sors íratott meg, hogy fizesse helyette a rezsit.

Kockázatos üzlet a lakásbérlés és –kiadás. Előfordul, hogy a tulaj inkorrekt a bérlővel, vagy pedig az nem fizet rendesen, tartozást halmoz fel, és lehetetlen kitenni. Hogy kinek meddig tartanak a jogai, azt a két fél sokszor merőben másképp látja.

 

Az M1 fogyasztóvédelmi magazinjában megszóló férfi végső elkeseredésében már a lakása ajtaját is leszerelte, csak hogy távozásra bírja hónapok óta nem fizető bérlőit, mégsem távoztak. Másfél éves huzavona után nemrég sikerült bejutnia a lakásába. A bérlők közel kétmillió forintnyi tartozást halmoztak fel, és a lakást is teljesen fel kell újítani. A tulajdonos azt meséli, egy kétgyerekes anyuka vette ki a lakást, majd megjelent a férj, aki, miután illegálisan, állandó lakosként jelentkezett be, ott töltötte a házi őrizetét.
A cikk eredetileg a hirado.hu oldalon jelent meg.
http://www.hirado.hu/2015/07/03/ha-nem-vigyaz-az-alberlo-kiturhatja-a-lakasabol-ez-jelenthet-vedelmet/
Teljes videó megtekinthető a híradó oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://illiberalisberlo.blog.hu/api/trackback/id/tr2512299985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása