Orbán kormány és a nem fizető albérlők rejtélyes világa.

Az illiberális bérlő

Az illiberális bérlő

Képzeletbeli beszéd a illiberális bérlők* évértékelőjéről.

2017. február 22. - illiberalisberlo

Szerintem ez egy képzeletbeli beszéd a illiberális bérlők* évértékelőjéről.

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

 

Felidézem Szabó István főtiszteletű püspök urunk történetét, amelyben két kisfiú hallgatja az istentiszteletet. Unalmas – mondja a kisebbik, mire a nagyobbik: ennek ilyennek kell lennie. Nos, kedves Hallgatóság, ettől ma aligha kell tartanunk. A 2016-os év a legkevésbé sem volt unalmas az ingatlan tulajdonosok részére, s a 2017-es is inkább érdekfeszítőnek ígérkezik. Nekünk nemfizető illiberális bérlőknek, sima ügy.

 

Volt és lesz izgalom, meglepetés, fejvakarás, homlokráncolás és szemeknek dörzsölése. Azt fogjuk kérdezgetni egymástól, valóban lehetséges-e mindaz, ami a szemünk előtt kibomlik és formát ölt és még és még többen csatlakoznak a nemfizetéshez.

 

Ki gondolta volna egy-két évvel ezelőtt, hogy a történelem fittyet hány a jóslatokra, nevetve mutat fityiszt a tulajdonjog prófétáinak, lendületesen beint az uralkodó nemzetközi trend haszonélvezőinek, a lakóingatlan tulajdonosoknak és a magántulajdon védelmezőinek, globalistáknak, liberálisoknak, elefántcsonttorony-palotákban és tévéstúdiókban üldögélő befolyásos embereknek, média siserahadnak és gazdáiknak.

 

Mindenkinek, aki azt hitte, tanította, terjesztette, a hasznát és a sápját szedte, hogy a tulajdonjog jelent valamit. A nemfizető illiberális bérlőknek befellegzett, híveikkel együtt mehetnek a múzeumba, mert a kormány és a jog megvédi az ingatlan tulajdonosokat.

 

S nekünk, egyszerű bérlemény nemfizetőknek csak az a lehetőségünk maradt, hogy mindezt tudomásul vegyük, és beletörődjünk, nézzük ahogy a nemfizetés miatt kilakoltatnak.

 

S ha nem akarunk életünk végéig a lefogott és áristomba zárt eszméinken keseregni, vagyis nem akarunk reménytelenül lúzerek lenni, álljunk be a sorba, és szokjunk rá a nyitott világ liberális ízeire és ha kibérelünk egy lakóingatlant fizessünk érte és tartsuk be a lakástörvényt.

A törvényhozás azonban, tisztelt Hölgyeim és Uraim, nem olvasta a nagyokosok írásait, akik szerint neki – mármint a bérleti díj nemfizetésének – vége van, folyásiránya és medre kijelöltetett, haladnia pedig csak a jól megépített gátak között szabad.

 

Egyszer csak feltette a kezét: bocsánat, még itt vagyok, és mutatnék egy-két meglepő újdonságot. Vett egy éles kanyart, áttörte, és elsodorta a gondosan megtervezett gátakat, és kilépett a számára kijelölt mederből, végre eljött az idő amikor szerte az országban több ezer nem fizető illiberális bérlő pöffeszkedik egy - egy ingatlanban.

 

 

Bizony, tisztelt Hölgyeim és Uraim, ebből is láthatják, a történelem mi magunk vagyunk, nemcsak Budapesten, hanem egész Magyarországon, nem szeretjük és nem is tűrjük, ha mások akarják helyettünk megmondani és eldönteni, hogy miért is kell fizetni, amikor hivatalosan is ingyen használhatom mások tulajdonát.

 

Hogy volt lehetséges mindez az Úr 2016. esztendejében? Hübrisz – mondanák a régi görögök, az elbizakodottság, a dölyf és a kóros önszeretet elegye. Az emberiség gazdagjainak és hatalmasainak régi tévedése, amikor azt hiszik, büntetlenül Isten helyébe képzelhetik magukat és az ingatlan bérletért pénzt kérhetnek.

 

Meleg a pite – mondják ilyenkor a fociöltözőkben. Ám mi már rájöttünk ez nem jelent semmit.

 

Amíg egy db szalámi ellopásáért előállítanak a rendőrök addig, ha évekig nem fizetsz, közben felhalmozol bérlőként sok milliós tartozást, miközben már végrehajtások vannak ellened, nem történik semmi.

 

Igazából, több évig elhúzható egy kiürítési per, Nem baj! Majd jönnek a jogászok.........…

 

"oszt jónapot".

 

Ahogy édesanyám szokta mondani: jó dolgukban már ezek a lakás tulajdonosok azt sem tudják, mit csináljanak. Szokatlan dolog ez, nehezen is értjük.

 

 

haz.jpg

 

 

 

Van olyan lakás tulajdonos, aki nem tud hazaköltözni külföldről, mert bérlője nem hajlandó elhagyni az ingatlant, hát perre megy.

S van olyan nyugdíjas ingatlan tulajdonos akinek több éve nem fizet az illiberális bérlő, a villany vagy gázdíjakban is milliós tartozás halmoz fel, hát perre megy.

Szerencsére akad mindig ügyvéd, aki a jogászi hivatás méltósága és becsülete mellett védi az illiberális bérlőt, és sok évre elhúzza a pert, áldjuk érte az ügyvédeket és a ügyvédi kamarát. Fizesse csak a bérlő gáz / villany fogyasztását az a hülye, ha már kiadta az ingatlanát.

 

Húzd rá tücsök megittam az árát!

 

Felhalmozott családi vagyonok, sok- sok munka, rengeteg megtakarítás. De hiába csinálták végig, mi illiberális bérlők ülhetünk benne, van olyan aki 2-3 éve nem fizet és a marha tulajdonos semmit sem tehet. Végre eljött a tücskök országa.

 

Bár a lakástörvényben benne van, hogy a tulajdonosnak joga van megtekintetni évente legalább egyszer az ingatlant, de mivel nincs szankciója ennek, ezért egy bérlő azt is megteheti nem engedi be a tulajdonost.

 

Nincsenek ezek a gonosz ingatlan tulajdonosok hozzászokva, hogy jogai vannak az illiberális bérlőnek.

 

Csak úgy, egyből, egyenesen, ahogy a pesti flaszteren mondják: pacekba kell nyomni őket.

 

Legyen a 2017-es év olyan év, amelynek végén úgy érezzük megint nem tett semmit a kormány az ingatlan tulajdonosok védelmében, se az ügyvédi kamara az ügyvédek trükközése ellen, hogy menjen tovább az ingyen lakhatás magától is, mint a karikacsapás.

 

Sokan beszélnek manapság a feltétel nélküli alapjövedelemről, nekünk nemfizető illiberális bérlőknek már eljött a Kánaán, ingyen lakunk, reméljük sokáig fennmarad.

 

 

Hajrá nemfizető illiberális bérlők, hajrá tücskök országa!

 

 

bush-cricket-1594641_1280.jpg

 

 

 

A bejegyzés szereplői nem valós személyek és bármilyen hasonlóság a valósággal csak a véletlen műve.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://illiberalisberlo.blog.hu/api/trackback/id/tr7412280969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása