Orbán kormány és a nem fizető albérlők rejtélyes világa.

Az illiberális bérlő

Az illiberális bérlő

Több joga van az albérlőnek, mint a tulajnak?

2017. március 13. - illiberalisberlo

Lecsukhatják az önbíráskodó főbérlőt

 

Akár börtönbe is kerülhet az a lakástulajdonos, aki maga próbálja megoldani, ha nem fizet az albérlője.

 

Egy fiatal nő csak rendőrök kíséretében mert a saját lakásához menni. A bérlőkkel harcol. Abonyi Katalint a Fókuszban mutattuk be. Két hónapra adta ki a lakását, a bérleti szerződés márciusban lejárt. De a bérlő azóta is a lakásban él, nem fizet, sőt, milliós közüzemi tartozásokat halmozott fel.

„ Az a sok visszautasítás, akárhova megyek. Ha kulturáltan, az se számít, ha veszekszem, akkor az a probléma. Akkor azért nem beszélnek velem. Hova menjek, mit csináljak. Van egy lakásom, és több joga van hozzá az albérlőnek, mint nekem?” – mondta Abonyi Katalin.

Ugyanez a problémája Gébele Dánielnek is. Az ő történetével a Házon Kívül foglalkozott. A 19 éves fiatalember sem tud mit kezdeni a bérlőivel, akik már másfél milliós tartozást halmoztak fel. Az ügyvéd szerint sokan lehetnek hasonló helyzetben, a szabályok pedig vita esetén azt védik, aki a házban lakik, és nem a tulajdonost.

„ Egyéni akciók, önbíráskodás ebben a tárgykörben nem javasolt, hiszen épphogy magukra húzzák a problémát” – mondta Izsák Orsolya, ügyvéd.

Egy zárcsere akár börtönnel is járhat. Ezért jobb azonnal bírósághoz fordulni, a közüzemi szolgáltatást pedig lemondani. Annak, aki még albérletkiadás előtt áll, azt ajánlják, foglaltassa a bérleti szerződést közjegyzői okiratba. Így azonnal ki lehet üríttetni a lakást, és nem kell akár éveket várni a bíróság döntésére.

A cikk eredileg a rtl.hu-n jelent meg

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/belfold/cikkek/2011/10/10/tobb_joga_van_az_alberlonek_mint_a_tulajnak

A bejegyzés trackback címe:

https://illiberalisberlo.blog.hu/api/trackback/id/tr4912299979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zita Dunai 2018.01.22. 03:17:54

A zárcsere akár börtönnel is járhat, ha a tulaj teszi meg?? És ha a nem fizető, jogtalanul ott tartózkodó albérlő cseréli le a zárat, neki nem jár börtön? Kit véd a jog? A csalókat?
süti beállítások módosítása