Orbán kormány és a nem fizető albérlők rejtélyes világa.

Az illiberális bérlő

Az illiberális bérlő

A budai villa és a nem fizető albérlő.

2017. szeptember 05. - illiberalisberlo

Mit tehet az özvegyen maradt háromgyerekes anya, hogy bejusson a házába, és  megkapja a neki járó pénzt?

 

spoiler: semmit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rtl klub házon kívül videoriport. A videót az RTL oldalán nézhetitek meg

http://rtl.hu/rtlklub/hazonkivul/videok/378979

Megjegyzés:

 

 

A videón is látható, egy három gyerekes fiatal özvegy az áldozat. Szerintem kifejezetten egyedülálló nők, mint itt a filmben, egy özvegy anya, valamint nyugdíjasok, és külföldre munkavállalás miatt távozott emberek az áldozatok.

 

Fő technika a kivéreztetés, ha pert is indítanak a tulajdonosok, az ügyvédek igyekeznek minél tovább elhúzni a pert, hogy az ingatlan tulajdonosa elálljon a követelésétől.  Esetleg ami még durvább, ahogy a videón is elhangzik pénzt kérnek az ingatlan elhagyásáért.


Másik technika a rezsi nem fizetése, ahol milliós tartozásokat halmoznak fel a tulajdonos kárára, nem baj, ha végrehajtásra kerül az ingatlan, majd hajlandóak esetleg kifizetni ha lemond a tulajdonos a mondjuk a bérleti díjról.Így évekig ingyen használhatja más ingatlanát.

 

A lakástörvényben szerepel egy olyan passzus:
„A bérbeadó a rendeltetésszerű használatot, valamint a szerződésben foglalt kötelezettségek teljesítését évente legalább egyszer vagy a szerződésben meghatározottak szerint évente több alkalommal - a bérlő szükségtelen háborítása nélkül - ellenőrzi. „

De ha a bérlő, megszegve ezt a pontot, úgy dönt nem engedi be a tulajdonost, akkor sem történik semmi. Magántulajdon totális leépülése folyik Magyarországon szerintem.

 

Orbán Viktor kormánya nem hajlandó foglalkozni ezzel az újfajta átveréssel,  hogy törvényileg az ilyen bérlők büntethetők legyenek. Ne egyik bérletből a másikba menjenek, megkárosítva egyre több ingatlan tulajdonost. Számtalan ember átverésének egyik következménye emelkedő ingatlan bérlet ár, az átverés kockázatát is beépítik az ingatlan tulajdonosok az árba. Végén a rendes bérlők szívnak a megemelkedett árak miatt.

  

Te mit éreznél, és mit tennél, ha a bérlőd nem fizetne, rezsit sem fizetne, a hatályos jogszabályokat megszegve be sem enged az ingatlanodba ellenőrzés céljából ?

Legfontosabbat elfelejtettem, nevetgélve közölné, én vagyok a birtokon belül, takarodj innen te marha!

 

 

A kép csak illusztráció.

A bejegyzés trackback címe:

https://illiberalisberlo.blog.hu/api/trackback/id/tr312298789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása