Orbán kormány és a nem fizető albérlők rejtélyes világa.

Az illiberális bérlő

Az illiberális bérlő

Egyre több fejfájást okoznak a nem fizető albérlők az ingatlantulajdonosoknak.

2017. július 28. - illiberalisberlo

Egyre több fejfájást okoznak a nem fizető albérlők az ingatlantulajdonosoknak. Gyakran fordul elő, hogy a bérlő nem csak a bérleti díjat, de a közüzemi számlákat sem fizetni, és a lakástulajdonos tehetetlen.

 

 

Dr. Atalay Borbála, ügyvéd a DunaMédiának azt mondta: a legjobb megoldás a megelőzés. Vagyis a bérleti szerződésben mindig kössük ki a fizetés, a felmondás és kiköltözés feltételeit, hiszen az ilyen irányú megegyezések a törvényi változások értelmében már csak írásban érvényesek. Az ügyvédnő szerint nem érdemes az internetes bérletiszerződés-mintákat használni.

Kevesen tudják, hogy a közös költség fizetése a tulajdonost terheli. Csak akkor lehet ezt a bérlőtől követelni, ha a szerződésben külön kikötötték, hogy az új lakó fizeti a közös terheket is. Ha a bérlő a megállapodásban rögzítetteket nem teljesíti - vagyis ha átvállalta és mégsem fizeti a közös költséget - akkor a szerződést a tulajdonos írásban felmondhatja.

A cikk eredetileg a duna-media.hu weboldalon jelent meg.

http://duna-media.hu/index.php/hirek/item/2275-mit-tegy%C3%BCnk-a-nemfizet%C5%91kkel

Megjegyzés:

Mindeközben a magyar kormány semmit sem lép.

A bejegyzés trackback címe:

https://illiberalisberlo.blog.hu/api/trackback/id/tr7012697415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása